Hier kunt u verslagen van clubavonden terugvinden.


2023-04-19

Als afsluiting van seizoen 2022-2023 is een uitje georganiseerd naar de Blokhuispoort, de Prison Tour.

Een oud-bewaarder heeft allerlei verhalen verteld over de historische gevangenis de Blokhuispoort en we zijn op allerlei plekken geweest.

We namen een kijkje in het indrukwekkende cellenblok van de A-vleugel en zijn rondgeleid over de binnenplaats en pleinen en de isoleercellen in de kelders van dit “kasteel”.

Vervolgens hadden we een afsluiting met koffie en gebak in restaurant Proefverlof. Het was een leuke en gezellige avond.


2023-04-06

Vincent Schiphorst is dan onze gast. Hij is een professionele Portretfotograaf / Filmmaker / Kunstenaar. Hij vertelt via een presentatie over zijn werk. Hij maakt b.v. filmpjes samen met het basisonderwijs. Monteren doet hij met Final Cut Pro en vele plugins. Geluiden vindt hij via BBC-sound.

Het was een leuke en inspirerende presentatie.


2023-03-23

De groep van Auke heeft het eind van de 1-minuutflim Energie gebrek aangepast. We bekijken het en het ziet er goed uit.

Rudi, Auke en Lucien laten enkele voorbeelden van een nieuw logo zien. We bespreken wat wij ervan vinden.

Het laatste deel, Doe-het-zelf-gedeelte komt niet helemaal overeen met de verwachtingen. Daarover moeten we beter communiceren. Verschillende leden hebben een camera meegenomen. We gaan bij elkaar te rade voor informatie.


2023-03-09

Rudi laat zien hoe je, i.p.v. een statische foto, een soort bewegende foto kunt maken. Dat kan door de foto in delen “uit te knippen” in b.v. PhotoShop waarbij elk deel een “laag” wordt. In Premiere laat hij zien hoe je de verschillende lagen kunt laten bewegen, elk met een verschillende snelheid. Zo ontstaat een bewegend “diepte effect”.


2023-02-23

We bekijken en beoordelen 1-minuut-films en de 9-shot-films.


2023-02-9

Verschillende leden hadden hun laptop meegenomen met daarop een montageprogramma geïnstalleerd.

Samen met anderen die hetzelfde programma gebruiken werden problemen besproken (en opgelost).


2023-01-26

Lucien legt kort uit wat de bedoeling van een 9-shot-film is. We behandelen twee voorbeelden. 

Op 23 februari gaan we de 9 shots filmpjes die de leden gaan maken bekijken. De lengte van het filmpje is vrij. Probeer een begin, midden en eind te maken, liefs met een leuke wending.

De rest van de avond is een zogenaamde rommel-avond. Leden kunnen iets meenemen om over te praten en/of bepaalde vragen stellen.


2023-01-12

Jaarvergadering. Verslag van de secretaris en de penningmeester.